Кияни мають самі ремонтувати свої балкони до Євро-2012 — головний архітектор столиці

До Євро-2012 мешканці столиці мають самостійно відремонтувати балкони власних помешкань у центрі міста.

На цьому наголосив начальник Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА – головний архітектором міста Києва Сергій Целовальник на брифінгу у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

Кияни просто мають прийти і подивитися на свій балкон критично і мають навести там порядок. Якщо потрібна буде фарба, то будемо збирати кошти по місту і це питання буде вирішено”, — сказав головний архітектор Києва.

За його словами, міська влада до Євро-2012 плану оснастити підсвіткою частину житлових будинків, які розташовані у центральній частині міста і відремонтує їхні фасади. Решта ж фасадів будинків, зокрема, балкони мають “приводитися до ладу самими мешканцями”.

С. Целовальник також зазначив, що на освітлення фасадів містом буде виділена певна сума коштів, проте на ремонт усіх будинків не вистачить. Тож КМДА планує залучати на ці цілі кошти меценаті та інвесторів.

Спеціальних коштів на те, щоб взяти і навести порядок у нас у великій кількості немає, тож розмова буде вестися з кожним власником будинку окремо. Якщо власник — район, то можливо, залучатимуться бюджетні кошти, якщо ж окрема людина — то потрібно буде шукати кошти від власника, мецената, який вболіває за місто чи мешканців”, — підсумував С. Целовальник.

Читайте также по теме