ГолосUA
13:03 15/12/2009

Кияни не підтримують жодного з лідерів президентських перегонів

Жоден із кандидатів у президенти України не має високої підтримки мешканців столиці.

Такі дані соціологічного опитування, проведеного київською газетою “Точка”, оприлюднила видавець Ірина Андрющенко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, ймовірні лідери перегонів Віктор Янукович та Юлія Тимошенко користуються на двох підтримкою не більше 30% киян. “Очолює столичний рейтинг Юлія Тимошенко (16,7%), за нею — Віктор Янукович (13,6%), а решта голосів майже пропорційно розподілилися між іншиими кандидатами у президенти — Тігіпком, Ющенком, Яценюком та іншими”, — відзначила видавець.

Водночас, за даними незалежного опитування газети, Київ залишається одним з найбільш політично активних міст. “96% опитаних нами мешканців столиці збираються йти на вибори, проте близько 20% з них ще не визначились, за кого голосуватимуть або відмовились говорити про це”, — наголосила Андрющенко.

Окрім цього, за її словами, до списку кандидатів на президентське крісло журналісти включили і міського голову Леоніда Черновецького. “Виявилось, що, якби Черновецький, як і обіцяв, балотувався в президенти країни, за нього б віддали свої голоси 7% киян”, — відзначила видавець.

Політолог Олександр Палій зауважив, що, на його думку, такі дані свідчать про те, що кияни, на відміну від 2004 року, ще абсолютно не визначилися, кого підтримуватимуть на президентських виборах. “Розподілення політичних уподобань, це видно з опитування, є хвилеподібним, і спрогнозувати, в який бік піде ця хвиля на момент виборів, просто неможливо, але результат може бути несподіваним”, — підкреслив експерт.

Опитування було проведене газетою в період з 30 листопада по 4 грудня шляхом вуличного інтерв’ю 1038 респондентів старших 18 років з усіх районів столиці. Похибка не перевищує 3,1%.

А. Береза

 

Читайте также по теме