ГолосUA
14:36 07/10/2009

Києву не вистачає дитячих майданчиків

На 10 тисяч 700 житлових будинків у Києві приходиться 4 тисячі 823 дитячі майданчики.

Про це повідомив начальник головного управління житлового господарства КМДА Володимир Стороженко, передав кореспондент ГолосUA.

«Якщо брати за міжнародними стандартами, як в розвинутих країнах світу, то, на жаль, дитячих майданчиків недостатньо. Там вони майже біля кожного будинку — це і дитячі, і спортивні майданчики. У нас такого немає», — констатував посадовець.

За його словами, минулого року у кожному районі було збудовано лише по 30 дитячих і спортивних майданчиків. Стороженко зауважив, що якість цих майданчиків задовольняє столичних чиновників, якщо взяти до уваги їх вартість у 30 тисяч гривень.

Зменшення кількості будівництва нових майданчиків та реконструкції старих Стороженко пов’язав з тим, що раніше їх будували депутати районних та міської рад. Проте у зв’язку зі зміною виборчої системи депутати припинили це робити.

Серед проблем посадовець також назвав хаотичне будівництво дитячих майданчиків політиками напередодні виборів без погоджень із головним управлінням.

«Прийшов, із мешканцями поспілкувався — йому сказали, що хочуть дитячий майданчик. Він за свої власні кошти чи з якогось фонду будує його, проте майданчик не передається нікому на баланс, за ним ніхто не слідкує. Також є майданчики, збудовані на тепломережах, що є небезпечним», — наголосив В. Стороженко.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме