ГолосUA
13:35 06/09/2010

Київ підпише з Москвою 4-5 угод про Чорноморський флот

Незважаючи на меншу кількість угод між Україною та Росією про Чорноморський флот, ніж передбачалося, угоди будуть чітко окреслювати всі умови перебування російського флоту на українській території.

Про це сьогодні під час прес-конференції сказав надзвичайний та повноважний посол в Україні Михайло Зурабов, передав кореспондент ГолосUA.

“Я не виключаю, що кількість угод може бути не 13, як це планується на сьогоднішній день, бо, безумовно, такі угоди повинні розглядатись і прийматись протягом достатньо короткого проміжку часу. Можливо, їх буде 4-5 — дещо менше, ніж планувалося, але це будуть ті угоди, які даватимуть відповідь на ключові питання, пов’язані з перебуванням Чорноморського флоту”, — наголосив посол РФ.

На уточнюючі запитання журналістів, що це за угоди, посол відповів: “Це угоди в рамках договору”.

В українській пресі з’явилися повідомлення про те, що ніби-то готується підписання нових угод по Чорноморському флоту в обмін на деякі поступки з боку Росії, в тому числі в питанні цін на газ. Проте Зурабов назвав ці повідомлення дещо перекрученими.

Росія і Україна 21 квітня досягли домовленості про продовження базування Чорноморського флоту в Криму на 25 років з можливим продовженням ще на п’ять років. Угода була ратифікована російської Державної Думою та українською Верховною Радою 27 квітня. Верхня палата російського парламенту ратифікувала угоду 28 квітня.

О. Радченко />  

Читайте также по теме