ГолосUA
15:08 21/09/2010

Київ та Севастополь підписали Угоду про двосторонню співпрацю

За ініціативи першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова, сьогодні, 21 вересня, Київ та Севастополь підписали Угоду про торгово-економічне, науково-технічне і гуманітарне співробітництво. />  

Про це повідомила прес-служба КМДА.

Поштовхом до підписання цієї Угоди стало не лише прагнення розвивати дружні зв’язки між двома містами з особливим статусом, а й бажання ефективно використовувати економічні, фінансові, інтелектуальні, культурні та інші можливості.
 

Угода, яку підписали перший заступник голови КМДА Олександр Попов, заступник міського голови – секретар Київради Олесь Довгий, голова Севастопольської міськдержадміністрації Валерій Саратов та голова Севастопольської міськради Юрій Двойніков, передбачає розширення торгово-економічного співробітництва, забезпечення взаємовигідних умов для спільної підприємницької діяльності.
 

«Співпраця із містом Севастополь та військово-морським флотом України стратегічно важливий напрямок роботи київської влади, – зазначив перший заступник голови КМДА Олександр Попов. – Київська влада й надалі сприятиме налагодженню прямих зв’язки між
підприємствами двох міст та укладенню угод на постачання сировини, продовольства, продукції виробничо-технічного призначення, товарів народного споживання, надання різноманітних послуг».
 

Крім того, значну увагу буде приділено спільній підготовці наукових кадрів, проведенню семінарів, конференцій, робочих зустрічей, а також обміну вченими спеціалістами та стажерами, науково-технічною iнформацiєю і літературою. Розвиватиметься співпраця в
галузі освіти та культури: проведення педагогічних семінарів, обмін делегаціями викладачів та учнів, проведення днів культури, художніх виставок, гастролей творчих колективів тощо.
 

Керівництво двох міст створюватиме максимально сприятливі умови для розвитку та зміцнення співробітництва в галузі туризму i спорту, сприятиме представникам преси, радiо та телебачення в об’єктивному i своєчасному висвітленні місцевих подій. Київ та Севастополь обміняються набутим досвідом у сфері містобудування та архітектури, транспорту, в галузі організації та управління міським господарством та багатьох інших сферах.

Секретар Київради Олесь Довгий нагадав, що Меморандум про встановлення дружніх зв’язків між Києвом і Севастополем був підписаний ще в 1998. Проте, на його думку, після сьогоднішнього підписання угод співпраця між обома містами вийде на якісно новий рівень. «Наразі у Києва більше сорока закордонних міст-побратимів. Однак дуже важливо, щоб партнерські зв’язки встановлювались саме на рівні українських міст. Адже завдяки цьому формуються сталі стосунки та комплексна співпраця на міжрегіональному рівні всередині країни», – наголосив Олесь Довгий.
 

Крім того, сторони підписали Угоду про співпрацю та шефські зв’язки Київської міської влади та районів столиці з Військово-Морськими Силами Збройних Сил України та Севастополем. «Угода свідчить про те, що регіони об’єднуються і перед ними стоїть конкретна задача – тримати шефство над Військово-Морськими Силами. Це надзвичайно важливо, адже, якщо ми хочемо мати дійсно незалежну Україну – ми повинні мати сильну армію», – підкреслив Валерій Саратов.
 

Так, Київ та райони міста надаватимуть підтримку в питаннях матеріально-технічного забезпечення особового складу, поліпшення соціально-побутових і культурних проблем моряків, ремонту та відновлення кораблів і військової техніки, забезпечення паливно-мастильними та будівельними матеріалами, оргтехнікою та продовольством. Промислові підприємства столиці виконуватимуть замовлення у виготовленні необхідної продукції та обладнання для підтримання життєдіяльності та модернізації частин і підрозділів ВМС ЗС України. Сторони братимуть активну участь у підготовці та проведенні святкових заходів, присвячених Дню флоту та Дню Збройних Сил України, надаватимуть допомогу у військово-патріотичному вихованні молоді Києва тощо.
 

Читайте также по теме