ГолосUA
11:44 25/01/2011

Київ витратить на інсулін 33 млн. грн.

На закупівлю інсуліну цього року спрямують 33 мільйони гривень. Про це повідомили у Головному управлінні охорони здоров’я та медичного забезпечення Київської міської державної адміністрації.

За інформацією управління, у 2011 році Міжгалузевою комплексною Програмою «Здоров’я киян» на закупівлю інсулінів передбачено понад 33 мільйони гривень (у минулому році — близько 25 мільйонів гривень).

У Головному управлінні також поінформували, що 24 січня інсуліни усіх видів вже було поставлено до аптек міста, та зазначили, що це надасть змогу мешканцям міста отримувати медпрепарати за пільговими рецептами ендокринологів.

Як зазначили столичні медфахівці, у зв’язку з необхідністю дотримання вимог закону України «Про здійснення закупівель», проведення відкритих торгів по закупівлі препаратів інсуліну та його аналогів планується завершити на початку березня.

“Щоб прискорити надходження інсулінів до хворих на цукровий діабет, у листопаді та грудні 2010 року препарати цієї групи були поставлені безпосередньо до поліклінічних закладів. З 20 грудня минулого року поновлено забезпечення хворих на цукровий діабет через аптечну мережу КП «Фармація»”, — додали у Головному управлінні.

 

 

 

Читайте также по теме