ГолосUA
09:40 22/09/2009

Київенерго готова до опалювального сезону, ЖЕКи — ні

Компанія «Київенерго» заявила, що вона провела усі випробувальні роботи та вже готова до опалювального сезону, проте ЖЕКи цю роботу не провели, відповідно, можна очікувати ризиків, що під час опалювального сезону тепло не дійде до споживачів.

Про це на прес-конференції заявив голова правління акціонерної компанії Едуард Соколовський, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, компанія готова до осінньо-зимового сезону, оскільки провела підготовчі роботи і використала на них 65 млн. грн. Соколовський також повідомив, що на ці кошти було проведено ремонт усіх блоків на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, ремонт останнього блоку закінчиться 25 вересня.

«Зі свого боку, по своїй частині компанія провела весь комплекс необхідних робіт для забезпечення міста Києва теплом», — заявив голова правління.

Проте, за його словами, житловий фонд майже не готовий до початку опалювального сезону. Станом на сьогоднішній день житловий фонд готовий до подачі теплоносія менше, ніж на 4%, повідомив він. Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків готове до виконання цієї функції менш, як на 10%, дитячі садки — на 3%. Найбільшу готовність мають лише заклади охорони здоров’я — 51%.

«Навіть якщо все добре складеться із поставкою топлива, якщо «Київенерго» передасть теплову енергію необхідної якості до кінцевих споживачів, то ця теплова енергія може не дійти за необхідними параметрами через неготовність внутрішньодимових мереж», — сказав Соколовський.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме