ГолосUA
10:20 23/04/2009

«Київенерго» хоче поговорити з депутатами Київради

Компанія «Київенерго» запрошує столичних депутатів до обговорення формування якісної комунальної сфери столиці. Про це йдеться у листі-зверненні голови правління компанії Едуарда Соколовського, який має у своєму розпорядження ГолосUA. «Для більш повного інформування депутатів Київради з питань принципів тарифоутворення запрошуємо створити відкритий діалог та провести спільний захід за темою «Міфи про тарифи», який буде присвячений обговоренню питання створення та формування прозорої тарифної політики у Києві на продукцію та послуги Київенерго. Вважаємо, що саме зараз конструктивна розмова про економічно важливі питання, які є актуальними для міста та його мешканців — є необхідною», — йдеться у листі.

За словами голови правління компанії, «наразі тариф на тепло в столиці є одним із найнижчих в Україні і не покриває навіть затрат «Київенерго» на придбання палива». «Саме заборгованість енергокомпанії перед газопостачальниками призвела до того, що Київ останні півроку декілька разів знаходився на грані зриву опалювального сезону. На сьогодні борг «Київенерго» перед ДК «Газ України» складає 473 млн. грн.», — наголошує у зверненні Едуард Соколовський.

У листі також підкреслено, що «якщо системні проблеми тарифоутворення в Києві не будуть вирішенні найближчим часом, наступний опалювальний сезон буде ще складнішим».

Олена Ремовська

 

Читайте также по теме