ГолосUA
10:49 26/09/2009

Київенерго: Лише один з десяти будинків Києва готовий до опалювального сезону

Лише один з десяти будинків Києва готовий до опалювального сезону.

Про це заявив заступник технічного директора – головний інженер «Київенерго» Юрій Гладишев, ГолосUA повідомили у прес-службі компанії.

Акціонерна компанія «Київенерго» видає акти тільки тим споживачам теплової енергії, які провели підготовку до опалювального сезону згідно з всіма вимогами українського законодавства. Таким чином, Київенерго примушує житлово-експлуатаційні компанії провести якісну підготовку до зими, говориться в повідомленні.

«До «Київенерго» після численних нагадувань звернулися майже всі споживачі теплоенергії, але недоліки усунули лише 10% відсотків споживачів, які і отримали відповідні акти готовності до опалювального сезону. Переважна більшість споживачів, які не отримали акти, не виконали промивання та прочищення внутрішньобудинкових систем опалення, від чого значною мірою залежить якість подачі теплоносія в квартири киян», — заявив заступник технічного директора – головний інженер «Київенерго» Ю. Гладишев.

Акт готовності до опалювального періоду крім представника теплопостачальної організації підписує з цього року інспектор Державної житлово-комунальної інспекції (Правила підготовки теплових господарств до опалювального періоду. Затверджено спільним наказ Міністерства палива та енергетики України і Міністерства житлово-комунального господарства України 10.12.2008 N 620/378). /> Наразі до опалювального сезону готовий лише один з десяти будинків Києва.

 Найкраще підготовлений Печерський район, в якому отримано 15,5% актів. Найгірша ситуація у Солом’янському та Оболонському районах столиці – актів готовності отримано 3,5 % та 3,9 % відповідно.

Споживачі теплової енергії «Київенерго» продовжують підготовку внутрішніх мереж до зими повільними темпами. Так, станом на 24 вересня із 16279 споживачів, які перебувають у зоні обслуговування «Київенерго», акти готовності до опалювального періоду отримали 1534, що складає 9,4 % споживачів . З них на дитячі садки видано 50 актів (10 %), на школи – 42 акти (8,3 %), на лікарняні заклади – 248 (60,8 %). Житловим будинкам усіх форм власності видано лише 9,9 % актів.

Відповідно до Правил користування тепловою енергією, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 03.10.2007 № 1198 споживач теплової енергії у міжопалювальний період зобов’язаний виконувати обов’язкові обсяги робіт з підготовки до опалювального періоду та оформити акт про готовність об’єкта або надати рішення (лист) щодо гарантії забезпечення безпечної експлуатації системи теплоспоживання.

 

Читайте также по теме