ГолосUA
13:30 04/04/2010

«Київенерго» не встигає вчасно побудувати об’єкти енергозабезпечення для Євро-2012

У Києві до Євро-2012 необхідно побудувати об’єктів на 2,4 млрд грн, в тому числі підстанції та лінії АК «Київенерго». У той же час роботи з їх будівництва проходять досить-таки мляво. Це відбувається через недостатнє фінансування, а також через складну процедуру землевідведень у столиці. Про це повідомив голова правління АК «Київенерго» Едуард Соколовський.

Із загальної кількості об’єктів є три принципово важливих, без яких говорити про якісну підготовку Києва до Євро-2012 неможливо. Зокрема, це об’єкт на ТЕЦ-5, а також "Олімпійська" і "Європейська" підстанції. На двох останніх об’єктах роботи ведуться лише на початковій стадії.

«За інші об’єкти я не можу сказати, що ми не йдемо.Там частина робіт фінансується компанією в рамках інвестиційної програми», — сказав Соколовський.

Зокрема, в 2010 році енергокомпанія виділяє 56 млн грн для реконструкції підстанцій і заміни класу напруги.

«Ці роботи ведуться, але сказати, що ми взяли якийсь об’єкт, побудували заново … Чому ми так просуваємося? Тому що все, що пов’язано з відведенням землі — ступор повний … У Києві документи на отримання дозволу про землевідведення лежать з 2007 року — по об’єктах, необхідним до Євро-2012», — сказав Соколовський.

За його словами, для того, щоб збудувати нову підстанцію, буде потрібно рік-півтора.

За матеріалами: Главред-Столица

 

Читайте также по теме