ГолосUA
09:36 24/10/2009

«Київенерго» переходить на прямі розрахунки із споживачами електроенергії

АК «Київенерго» переходить на прямі розрахунки за електроенергію зі споживачами.

Про це повідомили в прес-службі кампанії.

Так, із 980 тисяч абонентів «Київенерго» по електроенергії наразі лише 180 тисяч мають прямі договори із компанією, інші 800 тисяч розраховуються за електроенергію через ГІОЦ.

За словами заступника директора зі збуту електроенергії побутовим споживачам СВП Енергозбут АК «Київенерго» Віктора Мельникова «споживачі, які перейшли на прямі розрахунки із «Київенерго» не залежать від рахунків, які отримують від ГІОЦ, а мають на руках власні абонентські книжки, куди вносять показники та сплачують відповідно у більш зручний спосіб. Адже раніше споживачі отримували рахунки від ГІОЦ з усіма комунальними рахунками і не мали змоги сплачувати за електроенергію окремо».

Про програму переводу споживачів на прямі договори по електроенергії без участі ГІОЦ «Київенерго» заявляла на початку цього року. Ця програма має на меті спростити відносини споживачів із «Київенерго».

У 2009 році компанія має намір перевести на прямі договори по електроенергії 100 тисяч споживачів, ще 700 тисяч – за перше півріччя наступного року. Без переводу споживачів на прямі договори компанія не може розпочати інші якісні зміни, до яких прагне.

«Споживачі, які за даними «Київенерго» мають борги за електроенергію отримують попередження із вказаною сумою несплати. При звірянні сума боргу може виявитися іншою, або відсутньою. Адже при нерегулярній зйомці показників лічильників компанія нараховує споживачам суму середньомісячного споживання. Тому таких споживачів компанія в першу чергу запрошує, щоб провести якісну звірку та заключити прямі договори. У запрошеннях вказана адреса та часи прийому громадян в міжрайонних сервісних дільницях «Київенерго». МСД працюють в посиленому режимі, але ажіотажу наразі не відбувається», — додав Віктор Мельников.

 

Читайте также по теме