ГолосUA
14:27 02/07/2009

Київенерго перерахувала 25 млн.грн. з мільярдного боргу компанії “Газ України”

АК Київенерго перерахувала 25 мільйонів гривень дочірній компанії Газ України в якості розрахунків за спожитий газ. Про це повідомила прес-служба Київенерго.

Компанія провела розрахунки в день надходження коштів на рахунки Київенерго від Київської міської державної адміністрації по компенсації різниці між реальними витратами енергокомпанії на виробництво теплоенергії та соціальними тарифами на тепло для всіх споживачів, що встановлено київською владою.

"Київенерго 1 липня отримала від КМДА 25 мільйонів гривень із майже мільярдної заборгованості, і цього ж дня всі кошти перерахувала ДК Газ України. Столична влада запевняє компанію, що прискорить розрахунки щодо погашення заборгованості, і ми чекаємо чергових надходжень коштів, які тут же перерахуємо газопостачальникам. Але, на жаль, заборгованість міського бюджету перед Київенерго накопичується швидшими темпами, ніж йдуть розрахунки. Сподіваємося, що всі зацікавлені сторони: КМДА, газопостачальники та енергетики знайдуть можливість реалізувати взаємозаліковий механізм, який передбачено постановою Кабміну № 193, що дозволить істотно скоротити заборгованість Київенерго перед газопостачальниками", — заявив фінансовий директор АК Київенерго Михайло Уткін.

Як повідомлялося раніше, 1 липня, компанія Київенерго заявила, що не може відновити подачу гарячої води в райони, які обслуговує ТЕЦ-6, випробування магістралі на якій закінчилися ще 24 червня, через відсутність газопостачання.

"Київенерго вже тиждень як завершила випробування і може надавати споживачам гарячу воду. Однак відсутність газопостачання не дає можливості цього здійснити. Така ситуація не тільки створює некомфортні умови для киян, але й змушує обладнання Київенерго працювати поза нормативним режимом", — заявив тоді технічний директор АК Київенерго Олександр Зайцев.

Компанія представила наступні дані за обсягами заборгованості споживачів та міського бюджету Києва перед АК Київенерго на 1 липня 2009 року:

— 1,21 мільярд гривень — борг КМДА перед Київенерго з різниці між реальною вартістю теплової енергії і тарифами, які встановила столична влада;

— 857 мільйонів гривень — борг за теплову енергію основних споживачів Київенерго — ЖЕКів (ОСББ та інших обслуговуючих та керуючих житловим фондом компаній);

— 605 мільйонів гривень — борг споживачів за електроенергію перед Київенерго. З них — 284 мільйонів гривень — заборгованість Київводоканалу.

 

Читайте также по теме