ГолосUA
15:58 08/12/2009

«Київенерго» розрахувалась за використаний у листопаді газ перед ДК «Газ України»

АК "Київенерго" розрахувалась за газ для виробництва електричної енергії, використаний у листопаді цього року, у повному обсязі.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Компанія переказала ДК "Газ України" 170 млн грн в рахунок сплати за використання газу для отримання електричної енергії у листопаді.

Як і планували раніше, розрахунки за листопад здійснені у повному обсязі. При цьому ми на 5 млн. грн. погасили заборгованість минулих періодів", — зазначив фінансовий директор АК "Київенерго" Михайло Уткін.

За його словами, за підсумками грудня енергокомпанія планує також здійснити повний розрахунок згідно спожитому об’єму газу.

"Ситуація зі сплатою за паливо для отримання теплової енергії залишається складною. "Київенерго" не має змоги у повному обсязі розраховуватися за паливо", — сказав він.

М.Уткін пояснив це тим, що тариф на теплову енергію в Києві затверджується міською владою та є економічно необґрунтованим. За його інформацією, борг столичного бюджету перед "Київенерго" складає 1,3 млрд грн.

Збиток АК "Київенерго" від основної діяльності за 9 місяців 2009 р. склав 945 млн 629 тис. грн. Компанія заявляє, що всі отримані від міської адміністрації кошти за різницею між встановленими тарифами та витратами компанії "Київенерго" направляє на оплату за паливо газопостачальникам.

За інформацією ДК "Газ України", борг АЕК "Київенерго" за природний газ, спожитий у 2008-2009 рр., складає понад 865 млн грн (оплата у 2009 р. — 66%).

 

Читайте также по теме