ГолосUA
13:39 22/01/2009

«Київенерго» відрізає від тепла і світла лікарні та школи

Компанія «Київенерго» почала відключення найбільших боржників за теплову та електричну енергію, у тому числі навчальні та медичні установи.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Через великий борг споживачів за тепло- та електроенергію (1,3 млрд. грн.) відключенню підлягають, в основному, заклади, які фінансуються з міського і районного бюджетів, а також комунальні підприємства.

«Усі організації, які відключаються від електрики і тепла, своєчасно одержали повідомлення про відключення і мали можливість прийняти всіх необхідних заходів, щоб уникнути таких дій», — підкреслили в компанії.

«За ситуації, коли заборгованість споживачів перед «Київенерго» може привести до повного паралічу системи тепло- і електропостачання у столиці, компанія вимушена йти на крайній захід — відключення боржників….Через небажання своєчасно платити за електрику стали відключеними не тільки навчальні, лікарняні і адміністративні будівлі, але й деякі вулиці столиці, які належать до об’єктів «Київміськсвітла», — заявив комерційний директор АК «Київенерго» Сергій Чех.

Як наголосили в компанії, почавши відключення боржників, «Київенерго» діє виключно в рамках законодавства, яке вимагає від енергетичних компаній обмежувати постачання електричної енергії боржникам. Згідно з цим законом, відповідальність за наслідки покладається на орган, що допустив виникнення заборгованості.

 

Читайте также по теме