ГолосUA
05:22 17/09/2010

«Київенерго» витратила на ремонт ТЕЦ 40 мільйонів гривень

АК «Київенерго» витратила майже 40 млн. грн. власних коштів на ремонти обладнання теплоелектроцентралей у 2010 році.

Наразі компанія завершує ремонти енергоблоків та водогрійних котлів ТЕЦ у рамках підготовки до роботи в осінньо-зимовий період, повідомили у прес-службі підприємства. Станом на 13 вересня 2010 р. відремонтовано 4 із 6 енергоблоків, 8 із 10 водогрійних котлів.

Зокрема на ТЕЦ-5 Київенерго було проведено середні ремонти енергоблоків №2 та №4, а також капітальний ремонт енергоблоку №3. Усі водогрійні котли перебували в поточному ремонті. На ТЕЦ-6 Київенерго проводився поточний ремонт енергоблоку №1, а також капітальні ремонти водогрійних котлів №1 та №4, інші знаходилися в поточному ремонті.

«Обов’язкові циклічні ремонти — один із чинників високої надійності роботи обладнання ТЕЦ Київенерго. В останні два роки ми помітно покращили якість проведення робіт та значно підвищили обсяг понадтипових ремонтів. Загалом 58 агрегатів електростанцій та теплових мереж Київенерго, які є одними з основних в схемі теплопостачання міста, вже повністю готові до зими. Тому ми впевнені, що до нового опалювального сезону будемо підготовлені вчасно», — зазначив технічний директор АК «Київенерго» Олександр Зайцев.

Наразі завершується поточний ремонт енергоблоку №1 на ТЕЦ-5 та середній ремонт енергоблоку №2 на ТЕЦ-6. Ремонтні роботи йдуть за планом та завершаться 23 та 27 вересня 2010 р. відповідно.

Поточні ремонти через рік чергуються з середніми або капітальними. Останні обов’язково проводяться кожні чотири роки згідно з вимогами експлуатації обладнання, повідомили у прес-службі.

Довідка: встановлена електрична потужність ТЕЦ-5 — 700 МВт, встановлена теплова потужність — 1874 Гкал/год. На ТЕЦ-5 працюють 4 енергетичні блоки, а також 5 водогрійних котлів. Встановлена електрична потужність ТЕЦ-6 — 500 МВт, а встановлена теплова потужність — 1740 Гкал/год. У складі ТЕЦ-6 працюють 2 енергетичні блоки, а також 6 пікових водогрійних котлів.

 

Читайте также по теме