ГолосUA
13:43 22/07/2010

Київенерго витратить 153 мільйони гривень на реконструкцію електромереж столиці

У поточному році Київенерго інвестує 153 млн. грн. власних коштів у розвиток енергозабезпечення столиці.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Ці кошти будуть спрямовані на реконструкцію електрообладнання компанії, а саме: на реконструкцію ліній електропередач 110 та 10 кВт, трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів, будівництво нових трансформаторів тощо.

Як відомо, внутрішньобудинкові мережі в більшості будівель Києва розраховані на значно менші обсяги споживання електрики, ніж реальні навантаження з боку споживачів. Одночасне ввімкнення багатьох побутових електроприладів із великою потужністю призводить до перевищення встановленого державними будівельними нормами (ДБН) навантаження на електромережі, та, як прямий наслідок, до аварійних відключень. Ця проблема є особливо актуальною у надто спекотні та холодні періоди в будинках центральних районів столиці.

«Щорічні інвестиції спрямовані на підвищення надійності електропостачання столиці та вирішують поточні завдання. Але електромережі столиці на перспективу потребують цілковитої модернізації згідно із сучасними потребами мегаполісу. Київенерго розробила за власні кошти документацію під інвестиційні проекти загальною вартістю 1,8 мільярди гривень. Наразі тривають переговори із фінансовими установами щодо отримання кредитів для реалізації цих проектів. Лише модернізація дозволить столиці якісно підготувати електромережі до чемпіонату Євро-2012, який відбудеться влітку і, можливо, за умов спеки, а отже і збільшених навантажень», — прокоментував технічний директор «Київенерго» Олександр Зайцев.

Як раніше заявляла Компанія, в Києві звичним явищем стало перевищення допустимого на електромережі навантаження в житлових будинках. Згідно з ДБН у квартирах з газовою плитою допускається навантаження до 5 кВт, у квартирах з електроплитою – до 10 кВт.

 

Читайте также по теме