ГолосUA
08:58 02/02/2010

«Київенерго» витратить понад 12 мільйонів гривень на розподільчі електромережі столиці

У 2010 році акціонерна компанія «Київенерго» інвестує 12,5 млн. грн. власних коштів в розвиток розподільчих електромереж центру столиці, оскільки вони є найбільш пошкодженими.

Про це повідомив голова правління «Київенерго» Едуард Соколовський, повідомила прес-служба «Київенерго»

Згідно з повідомленням, загальна сума інвестиційної програми енергокомпанії затверджена Національною комісією регулювання електроенергетики на 2010 рік складає 104 млн. грн. З урахуванням недовиконання низки заходів у минулому році її загальний обсяг складе 164 млн. грн.

«Київенерго» постійно інвестує власні кошти в розвиток електромереж столиці. Але однієї тільки реконструкції мереж енергокомпанії в умовах постійно зростаючого споживання електроенергії недостатньо. Лише проведення комплексної модернізації електромереж центральної частини Києва дозволить забезпечити безперебійне електропостачання споживачів цього району столиці», — зазначив Е. Соколовський.

«Київенерго» зазначає, що законодавство покладає на балансоутримувачів будинків, які мають проблеми з енергозабезпеченням, виконання низки обов’язкових заходів. Зокрема – отримання технічних умов та реконструкція внутрішньобудинкових мереж.

Згідно з інвестиційною програмою «Київенерго» у 2010 році передбачена реконструкція мереж 10 кВ Центральної частини м. Києва. Зокрема будуть реконструйовані електричні мережі, які живлять чотири розподільчі пункти. Заплановано, що роботи відбудуться в районі вулиць: Володимирська, Ярославів Вал, Рейтарська, Московська, бул. Шевченка. На ці заходи Компанія планує витратити майже 7,9 млн. грн. власних коштів.

В цьому році Київенерго запланувала провести проектно-вишукувальні роботи та розробити проект реконструкції електричних мереж 10/0,4 кВ в деяких районах центральної частини Києва, на що інвестпрограмою передбачено 2 млн. грн.

З метою підвищення надійності електропостачання у 2010 році розпочнуться роботи щодо впровадження нового оперативно-інформаційного управляючого комплексу в районі кабельних мереж «Центральний», який охоплює центр столиці. Вартість запланованих робіт складає 2,6 млн. грн.

 

Читайте также по теме