ГолосUA
17:03 07/08/2009

Київенерго закликало КМДА терміново замінити аварійну ділянку тепломережі

Акціонерна компанія «Київенерго» переконує Київську міськдержадміністрацію здійснити модернізацію теплової мережі на вулиці Дегтярівська, 23 у Шевченківському районі, стан якої є найбільш аварійним у столиці.

Теплова мережа забезпечує тепловою енергією 14 житлових будинків, 3 лікарняних заклади, зокрема дитячу інфекційну лікарню. Тепломережа на цій ділянці наступного опалювального сезону не витримає, це додатково довели випробування, повідомили у «Київенерго».

«З початку року на цій ділянці відбулося 21 пошкодження. Саме стільки разів Київенерго доводилося відключати споживачам гарячу воду і виконувати ремонт ушкоджень. Якщо терміново не втрутитися, взимку столиця отримає ситуацію, подібну до аварії в Алчевську, що сталася кілька років тому. З цієї причини керівництво Київенерго звернулося до столичної влади як до власника комунікацій міста з необхідністю термінової заміни тепломережі на цій ділянці».

«Рішення про модернізацію вже прийняли на засіданні міського оперативного штабу з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 року, і сподіваємося на позитивне рішення депутатів. Як тільки головне фінансове управління КМДА виділить кошти, «Київенерго» відразу ж розпочне роботу, і споживачі отримають стабільне теплопостачання вже цієї зими», — заявив технічний директор АК «Київенерго» Олександр Зайцев.

Вартість робіт складає 4 мільйони гривень. Довжина тепломережі — 1,6 км у однотрубному вимірі.

 

Читайте также по теме