ГолосUA
17:04 05/03/2009

«Київгаз» через суд «вибиватиме» гроші з банку «Київ»

Гроші недоотримані від банку «Київ» за спожитий газ «Київгаз» повертатиме через суд.

Як повідомила прес-служба «Київгазу», в компанії підрахували: за останні два місяці сума перерахувань з Головного інформаційно-обчислювального центру склала 20-30 тис. грн. замість близько мільйона.

«Хоча точну цифру судового позову до банку «Київ» підприємство поки назвати не може», — заявила керівник прес-служби «Київгазу» Оксана Шевченко. На платіжних квитанціях, які «Київгаз» отримав з ГІОЦ назва банку та реквізити не вказані. Зараз «Київгаз» звернувся в ГІОЦ з проханням надати необхідну інформацію для вирахування точної суми недоотриманих грошей саме від банку «Київ».

Нагадаємо, що кілька днів тому прес-служба прокуратури столиці повідомила, що з 13 січня по 9 лютого банк «Київ» не перерахував на рахунок КП ГІОЦ 3,6 млн. грн. , які кияни заплатили за комунальні послуги, а «направив їх погашення власних кредитних зобов’язань». Як наслідок компанії «Київгаз», «Київенерго» та «Київводоканал» не отримали відповідні кошти.

Але недоотриманні гроші за спожитий газ від банку «Київ» не єдина причина бажання «Київгазу» позиватися до даної фінансової установи. За словами Оксани Шевченко, сьогодні підприємство не може зняти з рахунку банку 500 тис. грн. депозиту. Хоча згідно укладеного договору гроші компанії лежать у банку «Київ» на умовах вільного поповнення та зняття.

Крім того, «Київгаз» має прямі платежі за спожитий газ через банк «Київ». Фінансова установа нині не виконує свої зобов»язання. Тож окрім 500 тис. грн. депозиту на поточному рахунку банку осіло ще й 394 тис. грн., які вже давно визначені платежами. Але банк «Київ» нашим партнерам ці кошти не відправляє, на платіжні документи не реагує.

 

Читайте также по теме