ГолосUA
05:15 07/10/2010

«Київгаз» підтвердила вихід КМДА зі складу акціонерів

Газопостачальна компанія "Київгаз" (Київ) підтверджує вихід зі складу акціонерів підприємства Головного управління комунальної власності Київської міської державної адміністрації. 

Про це сказано в повідомленні підприємства. 

При цьому в ньому не повідомляється, кому належить тепер цей пакет розміром 28,455% акцій. 

Власником 10% акцій і більше названо компанія "Київенергохолдинг" (60,000018% акцій). 

У повідомленні сказано, що відповідний реєстр власників цінних паперів було передано емітенту вповноваженим реєстратором 1 жовтня на зборах акціонерів компанії. 

Згідно з даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку (АРІФРУ), реєстротримачем акцій "Київгазу" є ТОВ "Міжрегіональний незалежний реєстратор". 

Раніше керівництво компанії заявляло, що не знає нічого про продаж містом свого пакета акцій. 

"Міжрегіональний незалежний реєстратор" надає також послуги компанії "Київводоканал", акції якої належали місту й, за даними Генпрокуратури, були продані компанії "Новий регіон". 

Він також був реєстратором "Київенергохолдингу", 61% акцій якого належали місту, були у свій час приватизовані, але, за даними Київміськадміністрації, їх повернуто (на зборах акціонерів 5 жовтня ЗАТ розірвало договір на ведення реєстру з цим реєстратором й, відповідно до повідомлення Київміськадміністрації, реєстратор також намагався зірвати збори акціонерів холдингу). 

Крім того, цей реєстратор обслуговує ВАТ "Київхліб", ВАТ "Київське автотранспортне підприємство 13062", ВАТ "Київмлин", ВАТ "Хліб Києва". 

Читайте также по теме