ГолосUA
08:22 02/11/2010

“Київгаз” повернули у власність Києва

 

Господарський суд визнав право власності на 28,46% акцій ВАТ “Київгаз” за територіальною громадою Києва.

Про це сьогодні повідомили в прес-службі “Київгазу”.

“Також суд визнав договір купівлі-продажу вказаного пакета акцій компанії недійсним. Таким чином, суд у повному обсязі задовольнив позовну заяву Генеральної прокуратури України”, — сказано у повідомленні.

“Тепер, коли місто відновило свої майнові права на таке стратегічне підприємство, як “Київгаз”, я впевнений у стабільній роботі компанії загалом і особливо під час опалювального сезону”, – запевнив голова правління ВАТ “Київгаз” Сергій Слепкань.

На його думку, територіальна громада повинна контролювати підприємство, яке забезпечує життєдіяльність столиці і від чиєї безаварійної та безперебійної роботи залежить життя киян.

Нагадаємо, влітку 2010 року стало відомо про продаж містом в 2009 році своїх часток в холдинговій компанії "Київміськбуд" 80%, "Київводоканалі" 25,464%, "Київгазі" 28,46% і "Київхімволокно" 51%. Всі угоди були здійснені за схожою схемою: на аукціонах через Українську універсальну товарну біржу (УУТБ), де покупцем виступила ФК "Новий регіон". Вже відомо, що у випадку з "Київміськбудом" і "Київгазом" торговець потім перепродав ці акції офшорним компаніям.

Пізніше, керівництво Київської міськдержадміністрації (КМДА) пообіцяло повернути до нового року "Київгаз" і "Київводоканал" територіальній громаді міста.

Раніше Господарський суд Києва визнав недійсним договір купівлі-продажу 80% акцій ХК "Київміськбуд" між КМДА і компанією "Новий регіон", яку пов'язують із зятем Черновецького В'ячеслава Супруненка, від 29 липня 2009 року.

Читайте также по теме