ГолосUA
06:54 03/09/2010

“Київміськбуд” купили три невідомі зарубіжні компанії

Новими власниками АТ «Холдингова компанія «Київміськбуд» стали три невідомі зарубіжні компанії — Atima Ltd, Investion Ltd і Akvista Ltd, які оголосили про володіння 80% його акцій і заявили про бажання бути присутнім в наглядовій раді підприємства.

Про це повідомила прес-служба «Київміськбуду», посилаючись на офіційний лист нових власників на ім’я президента компанії Василя Можара.

У свою чергу керівництво холдингу повідомило, що не проти зустрітися з новими господарями. «Ми зацікавлені в тому, щоб зустрітися якомога швидше. Попередньо ми запланували зустріч на наступний тиждень, коли Василь Можар повернеться з відрядження », — пояснив вчора віце-президент« Київміськбуду »Дмитро Гуленко.

Нагадаємо, що «Київміськбуд» знаходиться в центрі скандалу з тих пір, як в 2009 році з подачі Київської держадміністрації 80% акцій холдингу опинилися в руках маловідомої компанії «Новий регіон». За цей ними було сплачено 114 млн. грн., При тому що ринкова капіталізація компанії, за підрахунками експертів, становить близько 11 млрд. грн.

У серпні до конфлікту підключилася Генпрокуратура, яка зажадала від «Нового регіону» повернути 80% акцій будівельної компанії. Також прокурори звернулося до Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) із проханням перевірити законність передачі акцій «Київміськбуду» «Новому регіону».

Вчора голова комісії Дмитро Тевелєв повідомив, що ДКЦПФР встановила: «Новий регіон» при продажу «Київміськбуду» виступав у якості фінансового посередника. Зокрема компанія взяла на себе зобов’язання перепродати протягом року акції будівельного холдингу третім особам, якими, як виявилося, виступили Atima Ltd, Investion Ltd і Akvista Ltd. Варто відзначити, що інформації про нові інвесторів у відкритих джерелах немає. Також немає даних про присвоєння цим компаніям індивідуальних індефікаціонних кодів для власників цінних паперів нерезидентів у Національному депозитарії.

Також викликають у Комісії питання і повноваження осіб, санкціонували передачу акцій. Особами, які мають право підписувати подібні документи, з’явилися голова КМДА Леонід Черновецький, начальник Головного управління з комунальної власності Києва Анатолій Чуб та його заступник Юрій Стретович, який, власне, і підписав документ. За словами Тевельова, термін дії документа, що дає їм повноваження на це, закінчився в кінці березня 2010 року. А документи про передачу 80% акцій «Київміськбуду» «Новому регіону» датовані 30 червня 2010-го.

За матеріалами: Дело />  

Читайте также по теме