ГолосUA
18:42 25/03/2010

«Київміськбуд» наздожене графік будівництва «Олімпійського» у червні

«Київміськбуд» має намір ліквідувати відставання робіт з реконструкції «Олімпійського» в червні цього року.

Про це повідомив головний інженер «Київміськбуду» Олександр Галицький.

«На нашу думку, ми говоримо про відставання в 2,5 – максимум 3 місяці. Ми говоримо про те, що це не критично. За червень ми увійдемо в графік», – сказав він, уточнивши, що відставання існує в роботах у віп-зоні і монтажі металоконструкцій навісу.

«Ми скоротили відставання, задеклароване раніше. Сьогодні ми говоримо про те, що впродовж місяця відставання по монтажу металоконструкцій не буде», – сказав він.

За даними холдингу, сьогодні змонтовано три колони для навісу над чашею стадіону.

Серед причин відставання О.Галицький назвав складні погодні умови взимку. «Всі технології та нормативна база передбачають виконання робіт при температурі не нижче мінус 15 градусів. Цього року зима була дуже суворою, і температура опускалася значно нижче. Ми могли піти в двох напрямах – здорожчувати будівництво, при цьому не втрачаючи ритму, другий напрям – зупинитися, щоб зменшити ризики з надійності конструкцій та здешевити будівництво. Ми вибрали другий шлях», – пояснив головний інженер. При цьому на уповільнення темпів реконструкції також вплинули затримки з фінансуванням робіт, а також невчасна видача робочої документації.

Коментуючи озвучений міністром у справах сім’ї, молоді та спорту Равілем Сафіулліним термін відставання реконструкції на 5 місяців, О. Галицький відзначив, що ця цифра «народилася» під час роботи тимчасової комісії Верховної Ради. «Ми працювали з фахівцями, які були залучені для прояснення стану реконструкції НСК «Олімпійський». Тільки тому, що часу у фахівців було замало, вони не змогли акцентувати увагу на одних питаннях, ми не змогли донести інші. Це винятково через браку часу», – пояснив він.

Він відзначив, що наявне відставання не позначиться на наступних етапах реконструкції спорткомплексу – облаштуванні вантів, підготовці фундаментів. «Це ми сьогодні гарантуємо», – додав він. «Термін введення в експлуатацію (стадіону – ред) не змінюється у будь-якому випадку – це червень 2011 року», – наголосив головний інженер «Київміськбуду».

Нагадаємо. 19 березня міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Р. Сафіуллін заявив, що темпи реконструкції «Олімпійського» до Євро-2012 відстають на 5 місяців від затвердженого графіка.

За матеріалами: УНІАН, ProUa, Кореспондент

 

Читайте также по теме