ГолосUA
16:20 19/02/2009

“Київпастранс” скоро оголосить про своє банкрутства – автоперевізники

Комунальне підприємство “Київпастранс” близьке до банкрутства.

Про це, як передав кореспондент Голос.UA, повідомив голова спілки автоперевізників м. Києва Валерій Ліпецький.

Він зазначив, що підприємством був закуплений в кредит рухомий склад у вигляді нових автобусів і наразі “Київпастранс” не може провести виплати по своїм зобов’язанням через відсутність фінансів.

“Бюджет пустий, не зрозуміло тільки куди гроші ділись, оплатити кредит неможливо, дотація зупинилась, грошей в другій половині 2008 року не стало. На сьогоднішній день, “Київпастранс прямує до банкрутства” — прокоментував голова спілки автоперевізників.

За його словами, автобуси комунальним підприємством були закуплені за наказом заступника мера Києва Дениса Басса для того, щоб потіснити з ринку приватних підприємців.

“Вони хотіли спочатку потіснити приватних перевізників, а потім приватизувати “Київпастранс”. Добре, що депутатами КМДА було прийняте рішення, яке забороняє приватизацію метрополітену та “Київпастрансу”.

На доказ своїх слів про банкрутство підприємства Валерій Ліпецький зауважив, що працівники “Київпастрансу” не отримають з листопада місяця заробітну платню, а його керівництво для того, щоб хоча б частково врятувати ситуацію, запустило автобуси в якості маршрутного таксі (це дало збільшення прибутків внаслідок відсутності пільгових місць та вищій ціні).

 

Читайте также по теме