ГолосUA
15:17 22/01/2009

Київрада ухвалила створення міського патологоанатомічного бюро

67 із 120 депутатів Київради підтримали рішення про створення Міського патологоанатомічного бюро.

Як передав кореспондент ГолосUA, депутат Верховної Ради України від Партії регіонів Інна Богословська переконана, що це рішення — абсолютно незаконне і суперечить наказам Міністерства охорони здоров’я. На прохання нашого кореспондента, вона представила відповідні документи.

Це — наказ Міністерства охорони здоров’я №25 від 19 січня 2009 року, в якому внесені зміни до двох положень: щодо відділення і щодо бюро. «Тут прямо сказано, що бюро не може бути створене за рахунок відокремлення відділень від клінік», — зазначила Богословська.

За її словами, сам проект рішення не витримує жодної критики: «щедевр — це пункт 1.3, де установа веде самостійний бухгалтерський та первинний медичний облік», — зазначила вона.

«Я думаю, що вони створюють монополію. І Антимонопольний комітет України має звернути на це увагу. В теорії це — протизаконно», — підкреслила Богословська.

Супроти Інни Богословської виступила депутат Київради від фракції «Блок Черновецького» Алла Шлапак. За її словами, наказ, який презентувала Богословська — не зареєстрований у відповідному порядку і це бюро створять для того, щоб знищити корупцію в цій сфері.

«Усі патологоанатомічні відділення будуть знаходитись далі у клініках, просто аби уникнути хабарів, послуги будуть проводитись із дозволу патологоанатомічного бюро. Метою цього рішення є одне — навести лад у патологоанатомічних службах на території Києва і підвищити якість досліджень до європейського рівня», — підкреслила депутат.

 

Читайте также по теме