ГолосUA
15:00 30/12/2008

Київрада заборонила салютувати без дозволу

Київрада заборонила використовувати піротехнічні вироби для фейєрверків і салютів без відповідних дозволів.  

Про це повідомила газета "КИЯНИ" з посиланням на прес-службу міської адміністрації.

Таким чином, з 22:00 до 8:00 салюти й фейєрверки заборонені у приміщеннях житлових будинків, на прибудинкових територіях, у приміщеннях і на територіях лікувальних, освітніх, розважальних, гральних закладів, готелів, гуртожитків, установ громадського харчування, торгівлі, в парках і скверах усередині мікрорайонів.  

Фейєрверки можна проводити лише за наявності узгодження Головного управління надзвичайних ситуацій.  

Також заборонені салюти і фейєрверки під час масових заходів без укладення договорів з власниками територій, де проходят ці заходи.  

Крім того, правила, як і раніше, зобов’язали керівників установ і організацій, а також громадян не допускати використання звукопідсилюючої звукової апаратури, гучного співу, крику та інших дій в парках, зонах відпочинку, що порушують тишу в зонах, прилеглих до житлових будинків, та в інших суспільних місцях.  

Однак, при цьому вони повинні забезпечувати проведення концертів і дискотек у торговельних, розважальних і гральних закладах з обмеженням часу роботи музикантів з 9:00 до 23:00.  

Рівень шуму в прилеглих будинках не повинен перевищувати 40 децибел вдень і 30 децибел вночі.  

Крім того, забороняється використовувати виробниче устаткування і інструменти в будинках і на прибудинкових територіях з 22:00 до 8:00, а також встановлювати на балконах звукопідсилювальну апаратуру і включати її на повну потужність протягом доби.  

Також забороняється проводити ремонтні і будівельні роботи в квартирах і офісах в житлових будинках, в прибудованих до них приміщеннях, без узгодження з жителями з 19:00 до 8:00 в буденні дні, та цілодобово в святкові і неробочі дні.

 

Читайте также по теме