ГолосUA
12:53 13/12/2008

Київська організація ПР встановлює намети і чекає тепла

До четверга гарячої води і тепла у киян не буде, тому що так швидко відновити газопостачання неможливо технологічно. Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту Голос.UA висловив голова київської організації Партії регіонів Василь Горбаль.

У зв’язку з цим на наступній сесії Київради міська організація Партії Регіонів (ПР) вимагатиме звіту першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Анатолія Голубченка щодо ситуації з постачанням тепла та гарячої води киянам. За словами В.Горбаля, регіонали проситимуть підтримки своєї ініціативи також у інших політичних сил Київради.

Крім цього В.Горбаль повідомив, що київська організація партії збирається створити у столиці кілька агітаційних наметів. Зокрема, один з них буде знаходитись просто під будівлею «Київенерго». Мета — змусити Київраду терміново вирішити питання щодо безперебійного теплопостачання житлових будинків, закладів освіти і медичних установ.

Нагадаємо, 11 грудня АК «Київенерго» через заборгованості припинила гаряче водопостачання в адміністративні будівлі, житлові будинки зони теплопостачання ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

Голова правління «Київенерго» Едуард Соколовський заявив, що АК «Київенерго» не зможе відновити гаряче водопостачання доти, доки КМДА не перерахує компанії заборгованість з компенсації різниці в тарифах і не поліпшить платіжну дисципліну бюджетних й комунальних організацій. Він заявив, що компанія технічно готова забезпечувати місто гарячою водою, проте зважаючи на зниження ДК «Газ України» тиску в розподільчих газопроводах, що живлять ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, прийнято рішення направляти газовий ресурс виключно на опалювання.

Тим часом прокуратура Києва провела перевірку законності обмеження постачань ВАТ «Київгаз» природного газу об`єктам життєзабезпечення столиці і внесла розпорядження про негайне відновлення теплопостачання.

 

Читайте также по теме