ГолосUA
08:27 23/02/2010

Київська прокуратура також взялася за бурульки

Прокуратурою міста Києва організовано перевірку щодо додержання райдержадміністраціями столиці законодавства у сфері благоустрою та утримання автомобільних доріг і вулиць.

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі Прокуратури міста Києва.

За інформацією відомства, перевірки розпочаті, зважаючи на тривале невжиття заходів щодо усунення наслідків снігопаду та несвоєчасне виконання робіт комунальних підприємств столиці, що призвело до ускладнення пересування біля будинків, травмування людей і їх смерті, збільшення дорожньо-транспортних пригод, утворення заторів, пошкодження електромереж.

Як свідчить статистика, у Києві протягом січня 2010 року за допомогою до лікувально-профілактичних закладів із скаргами на отримання травм звернулося понад 10,5 тисяч громадян, зареєстровано понад 2000 ДТП. За першими результатами перевірки органами прокуратури столиці уже порушено 7 кримінальних справ за фактами неналежного виконання службових обов’язків службовими особами комунальних підприємств, які відповідають за утримання прибудинкових територій.

Зокрема, прокуратурою Печерського району порушено кримінальну справу за фактом службової недбалості службових осіб Національного транспортного університету, що призвело до загибелі жінки, яка отримала черепно-мозкову травму внаслідок падіння з даху будівлі університету льодяної бурулі (ч. 2 ст. 367 КК України). />  
У Голосіївському районі столиці мешканці будинків на вулиці Горького, семеро з яких отримало травми різного ступеню важкості, неодноразово скаржилися на небезпечне пересування у дворах через неприбраний сніг та лід. Як з’ясувалося, «ЖЕО-112» не розчистив територію, маючи при цьому необхідну техніку, інвентар, штат працівників, кошти, які надходять від мешканців у вигляді сплати за прибирання прибудинкової території. За даним фактом прокуратурою Голосіївського району столиці порушено кримінальну справу щодо неналежного виконання службовими особами КП «ЖЕО-112» своїх службових обов’язків (ст. 367 ч. 1 КК України).

Також органами прокуратури міста Києва усім головам райдержадміністрацій внесено подання та приписи з вимогою негайно привести вулично-шляхові мережі до належного стану. А також, винесено 8 постанов про порушення дисциплінарних проваджень відносно службових осіб комунальних підприємств.
Крім того, у прокуратурі столиці відбулася нарада за участю Контрольно-ревізійного управління в м. Києві, на якій вирішено перевірити, як житлово-експлуатаційні організації міста використовують кошти, виділені на ліквідацію стихійних наслідків.

 

Читайте также по теме