ГолосUA
10:05 19/12/2008

Київська влада обіцяє врегулювати ціни на основні продовольчі товари

Столична влада відрегулює ціни на основні продовольчі товари в Києві з метою недопущення їх необґрунтованого зростання. Відповідне розпорядження підписав Київський міський голова Леонід Черновецький. Про це Голос.UA повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.   />  

Так, документом рекомендується встановити для всіх суб’єктів господарювання незалежно від форм власності граничні рівні рентабельності виробництва продуктів харчування:
— борошна пшеничного вищого, першого і другого сортів, борошна житнього обдирного – 8%;
— хліба вагою більш як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, першого і другого сортів та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури без додавання цукру, жиру інших наповнювачів, а також хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків – 12%.
 

Також встановлюються граничні торговельні надбавки до оптової ціни виробника без урахування витрат на транспортування у міжміському сполученні на:
— ковбасні вироби варені, крім вищого сорту, молоко коров’яче питне до 2,5% жиру, сир кисломолочний з масовою часткою жиру до 9%, сметану з масовою часткою жиру до 20%, масло вершкове з масовою часткою жиру до 7,5%, олію соняшникову, яйця курячі, м’ясо птиці – 10%;
— борошно, макаронні вироби, крупи, цукор-пісок – 12%;
— яловичину, свинину, хліб – 15%.

 

Читайте также по теме