ГолосUA
13:33 25/11/2008

Київська влада просить людей у холодних домівках трохи зачекати

Тарифи на житлово-комунальні послуги в Києві в 3 рази менші від економічно обґрунтованих. Про такі висновки Інспекції з ціноутворення Кабміну повідомив журналістам перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко в інтерв’ю кореспонденту Голос.UA.

А.Голубченко зазначив, що відповідно до закону про теплоенергетику забороняється припиняти постачання газу в опалювальний період для установ та організацій, які виробляють тепло для населення, тому киянам нічого не загрожує.

«Питання можна вирішити швидше підняттям тарифів для населення у три рази»,- додав А.Голубченко і, аби уникнути таких дій, попросив людей трохи зачекати.

Наразі "Київенерго" чекає від КМДА 400 млн грн. Хоча, за словами А.Голубченка, сьогодні влада Києва не має можливості перерахувати гроші, борги за газ будуть сплачені.

«Ситуація нормальна. Газ йде. По "Київенерго" все нормально»,- запевнив він.

Нагадаємо, примусове обмеження з боку газопостачальних компаній відбулося через борги «Київенерго» за спожитий газ. 12 листопада «Укртрансгаз» і «Київоблгаз» попередили компанію про можливе припинення постачання газу.

19 листопада «Київенерго» звернулася до КМДА з офіційним листом з приводу критичної ситуації з енергозабезпеченням столиці й попросила прискорити виділення компенсаційних коштів.

20 листопада перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко заявив, що теплопостачання житлових будинків у столиці відповідає нормам. За його словами, «Київенерго» знизило тиск газу лише через те, що на вулиці ще не дуже холодно. А.Голубченко запевнив, що столична влада обов’язково виділить компанії кошти на компенсацію різниці в тарифах.

 

Читайте также по теме