ГолосUA
11:03 15/09/2009

Київські садки і школи не готові до опалювального сезону

Акти готовності до опалювального періоду отримало менше 1% із 16279 споживачів теплової енергії АЕК "Київенерго".

При цьому, на дитячі садки не видано жодного акта, повідомляє прес-служба "Київенерго".

Столичні школи отримали 0,5% актів, лікувальні заклади близько 10%, житловим будинкам усіх форм власності видано лише 0,6% актів.

За словами заступника технічного директора "Київенерго" Юрія Гладишева, ця статистика свідчить про вкрай низьку якість підготовки власниками будівель внутрішньобудинкових систем теплопостачання.

"Результатом такого недбальства з боку ЖЕКів стане те, що вони не встигнуть до початку опалювального сезону ліквідувати всі недоліки. А це в свою чергу прямим чином вплине на якість опалення в помешканнях киян", — сказав він.

За словами Ю. Гладишева, упродовж останніх років АК "Київенерго" змушена здійснювати подачу теплоносія на підставі гарантійних листів (тобто без отримання актів готовності взагалі), що не сприяє підвищенню якості теплозабезпечення киян.

У компанії нагадали, що згідно з Правилами користування тепловою енергією, споживачі у міжопалювальний період зобов’язані виконати обов’язкові обсяги робіт з підготовки до опалювального періоду та оформити акт про готовність об’єкта до опалювального сезону.

Кінцевий термін подачі актів готовності — 15 вересня. У "Київенерго" наголосили, що про це поінформовані всі ЖЕКи.

 

Читайте также по теме