ГолосUA
16:11 26/05/2009

Київські таксисти проходитимуть щоденний медогляд?

Київ зайнявся впровадженням муніципального таксі в місті. Ініціатива про його створення належить першому заступнику голови Київської міської державної адміністрації Євгену Червоненко. Відповідний проект рішення розглядали сьогодні на засіданні постійної комісії Київради з питань транспорту і зв’язку, передав кореспондент «Главреда» . />  

В документі розроблені Правила надання послуг з перевезення пасажирів та їхнього багажу на таксі у Києві.
 

Зокрема, цими Правилами пропонується разом з районними державними адміністраціями визначити місця зупинок і стоянок таксі, розробити вимоги щодо їхнього обладнання і до 1 вересня цього року визначити нормативну кількість таксі та стоянок.
 

Для створення сучасної та якісної служби місцевого муніципального таксі пропонується створити комунальне підприємство. Також передбачається проведення інвестиційних конкурсів для залучення інвесторів з надання якісних послуг таксі.
 

Програма розвитку таксі буде розроблена до 2012 року. Також планують розробити систему обліку роботи таксистів і контролю за ними. Правилами передбачається, що таксисти будуть зобов’язані щоденно проходити медичний та технічний контроль перед виходом на лінію. Також таксистів зобов’яжуть мати при собі цілий пакет документів про дозвіл на такий вид діяльності.
 

Під час дискусії стало також зрозуміло, що нові Правила передбачають можливість зменшення вартості послуг таксі у Києві. Це обурило власників деяких служб таксі. За їхніми словами, ціни на таксі у столиці і так досить низькі. Також вони висловились проти необхідності щоденного проведення техогляду таксі.
 

Голова профспілки таксистів Василь Попик попросив у транспортної комісії місяць для того, щоб провести громадські слухання з цього питання і надати свої зауваження та пропозиції.

 

Читайте также по теме