ГолосUA
13:15 01/07/2010

Київський патріархат констатує ігнорування його з боку держави

Українська православна церква Київського патріархату УПЦ КП занепокоєна тим, що держава надає перевагу Московському патріархату (УПЦ МП).

Про це заявив голова інформаційного управління Київської патріархії Єпископ Васильківський Євстратій на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Київський патріархат із занепокоєнням констатує, що окремі релігійні та колорелігійні діячі, а також політики підштовхують державу в бік фаворитизації лише однієї конфесії. Державі пропонують адміністративними методами втручатися в міжконфесійні суперечки і в усіх питаннях ставати на бік лише однієї церкви Московського патріархату», — заявив єпископ.

За його словами Московський патріархат, користуючись тим, що керівництво держави молиться в його храмах, намагається отримати право «вето» на рішення держави в церковних питаннях. Єпископ Євстратій підкреслив, що УПЦ МП вимагає від державних мужів позитивно розглядати лише їхні прохання, а питання Київського патріархату взагалі ігнорувати.

Зокрема, за його словами, до держави висувається вимога передачі в користування Московського патріархату історичних храми, на які претендує Київський патріархат, що поглиблює міжконфесійний конфлікт та викликає обурення українських віруючих.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме