ГолосUA
15:13 01/07/2010

Київський Патріархат підтримав святкування тисячоліття Софії Київської у 2011 році

Українська Православна Церква Київського Патріархату підтримує святкування 1000 років з дня заснування Софії Київської у 2011 році.

Про це заявив ректор Київської православної богословської академії Митрополит Переяслав-Хмельницький і Бориспільський Димитрій на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Церква підтримує ініціативу науковців та громадськості відсвяткувати тисячу років Софії Київської у 2011 році… ми хочемо відсвяткувати тисячоліття Софії Київської, як центру Київських митрополитів, як центру Києво-Руської метрополії і для нас це дуже важливо», — заявив він.

За словами Митрополита, відкриття нових графіті та стінопису, як нещодавно відкрили у Софії Київській, підтверджують свідчення різних літописів, що фундамент Софійського собору був закладений ще у 1011 році. Митрополит Димитрій зазначив, що заклав її святий рівноапостольний князь Володимир Великий, а не як вважали до того, його син Ярослав.

Разом із тим він наголосив, що святкування тисячоліття Софії підтримує і УПЦ Московського Патріархату і тому ця подія зможе об’єднати навколо себе усі православні конфесії України.

К. Коваленко   />  

Читайте также по теме