ГолосUA
06:30 23/06/2010

Київський центр зайнятості вирішив працевлаштувати всіх бомжів

До 2012 року столичний центр зайнятості вирішив працевлаштувати всіх безпритульних, яких у Києві близько 12 тисяч.

Бездомні робитимуть свічки для дорогих ресторанів і прибиратимуть вулиці.

«Вирішено, що наші колеги з Австрії фінансуватимуть будівництво так званого «воркшопа», тобто майстерні, де ми навчатимемо бездомних робити своїми руками свічки, а потім їх продавати», — розповів куратор проекту Віктор Галкін.

Зведуть будівлю свічкової майстерні на вулиці Суздальській, прямо навпроти єдиної в столиці нічліжки для бомжів.

«Спочатку бездомні не отримуватимуть зарплату за роботу, це будуть навчальні курси, на яких людям прищеплять дисципліну: навчать приходити вчасно на роботу, не пропускати її. Але як тільки свічки почнуть продаватися, кожному працівникові почнуть платити», — розповів Галкін.

За його словами, одна з мереж ресторанів уже попередньо погодилася купувати свічки, зроблені бездомними. На рахунок антисанітарії та можливих хвороб у бродяг Галкін радить не турбуватися: «Їсти свічки не треба, тому тут зовсім інші вимоги. Ми стежитимемо, щоб бездомні були чистими».

Крім того, бомжі працюватимуть в ЖЕКах (в основному, двірниками), заправниками, а також вантажниками в магазинах. Шукати «претендентів» будуть у місцях їх масового скупчення і проводити «виховні» бесіди.

За словами в. о. начальника відділу Сергія Кучера, бездомні спочатку просять знайти їм роботу, а потім пропадають. Більшість же трудитися не хочуть. «Та навіщо мені робота? Я швидше знайду гроші на вулиці», — буркнув журналістам бепритульний на Майдані.

За матеріалами: “Сегодня” />  

Читайте также по теме