ГолосUA
07:00 06/05/2010

Київський зоопарк забере двох ведмедів з села

Жителі с. Шибене Бородянського району Київської області попросили Київський зоопарк забрати двох ведмедів, які знаходяться в одному з місцевих приватних господарств. Про це повідомила прес-служба київського зоопарку.

Експерти з утримання ведмедів та захисту диких тварин, разом з активістами Київського еколого-культурного центру, провели рейд і дізнались, що ведмеді хворі та утримуються в неналежних умовах.

"За європейськими стандартами один ведмідь потребує вольєр площею не менш ніж 500 квадратних метрів. В зазначеному ж приватному господарстві тварини утримуються в клітках розміром 2х2 метри. До того ж ці тварини взагалі не отримують м’яса, натомість харчуються солодощами. Обидва ведмеді потребують медичної допомоги", — повідомив завідувач сектором "Ведмежий континент" Київського зоологічного парку Костянтин Орлов.

За словами еколога Київського зоологічного парку Ганни Загородньої, адміністрація зоопарку вже звернулась до Державної екологічної інспекції і найближчим часом буде проведено перевірку законності утримання ведмедів та наявності прав власності на цих тварин, після чого можна буде вдаватись до конкретних заходів щодо покращення умов їхнього утримання.

Нагадаємо, що майже 2 тижні тому в столичному зоопарку загинув слон Бой. В адміністрації не відкидають варіант отруєння тварини. А в кінці березня у київському зоопарку загинув самець зебри. Працівники зоопарку заявили, що він дуже зрадів весні, тому швидко побіг, не вписався у поворот, впав і зламав шию.

У жовтні двоє працівників зоопарку заявили про жорстоке поводження із тваринами, та погане ставлення директора Світлани Берзіної до персоналу. Це питання розглядалося на засіданні Київської міської ради. Тоді депутати заслухали С. Берзіну і вирішили, що у зоопарку все добре.

 

Читайте также по теме