ГолосUA
06:42 05/10/2009

«Київстар» і «Вимпелком» створять нового оператора стільникового зв’язку

Група компаній Telenor (Telenor Group) і компанія Altimo досягли угоди про об’єднання спільних активів – пакетів акцій ТОВ "Вимпелком" і ЗАТ "Київстар G.S.M." зі створенням операторів стільникового зв’язку на ринках, що розвиваються. Про це повідомила прес-служба Telenor Group в Україні.

Сторони досягнули згода щодо об’єднання пакетів акцій ОАО "Вимпел-коммуникації" і ЗАТ, що належать їм, "Київстар G.S.M." зі створенням нового спільного оператора стільникового зв’язку – компанії VimpelCom Ltd. ("Вимпелком Лтд."), що надає якісні інтегровані послуги стільникового зв’язку в Росії, Україні та інших країнах СНД, а також в Грузії, В’єтнамі, Камбоджі, Лаосі. Компанія розвиватиме свою діяльність і на інших ринках Європи, Азії і Африки, що швидко розвиваються.

Компанія "Вимпелком Лтд." зареєстрована на Бермудських островах, штаб-квартира розташується в Нідерландах, а сама вона пройде лістинг на Нью-Йоркській фондовій біржі.

Сторони домовилися про припинення всіх суперечок між ними і про вживання заходів для відкликання позовів або врегулювання суперечок до здійснення операції. Узгоджена структура управління компанією "Вимпелком Лтд." направлена на те, щоб значно понизити можливість нових суперечок між акціонерами.

Компанія "Київстар" заснована в 1994 р., послуги мобільного зв’язку почала надавати в грудні 1997 р. "Київстар" — закрите акціонерне товариство, акціонерами якого є компанії "Telenor" (56,52%) і "Storm" (43,48%). /> Станом на початок 2009 р. "Київстар" обслуговує більше 23,45 мільйонів абонентів.

До групи "Вимпелком" входять оператори зв’язку, що надають послуги зв’язку, а також передачі даних в Росії, Казахстані, Україні, Таджикистані, Вірменії, Грузії і Узбекистані. Абонентська база "Вимпелкома" налічує більше 58 мільйонів користувачів.

Основными акціонерами компанії є Altimo (управляє телекомунікаційними активами "Альфа-групп"), що володіє 44% акцій "Вимпелкома", і норвезька Telenor (29,9% голосуючих акцій).

За матеріалами РБК-Україна.

 

Читайте также по теме