ГолосUA
11:47 27/01/2009

«Київводоканал» просить Черновецького стати гарантом погашення заборгованості перед АК «Київенерго»

ВАТ «АК «Київводоканал» просить Київську міську державну адміністрацію виступити гарантом та безпосереднім учасником розрахунків, а саме грантом укладання договору реструктуризації заборгованості перед АК «Київводоканал».

Про йдеться у відкритому листі Київському міському голові від генерального директора «Київводоканал» Ярослава Філатова.

У «Київводоканалі» зазначають, що борги підприємства перед «Київенерго» за спожиту на виробничі потреби електричну енергію становлять 411,7 млн. грн.  

Водночас, міська влада винна ВАТ «АК «Київводоканал» 579 млн. грн. в рахунок покриття різниці в тарифах.  

«А так як інших джерел погашення заборгованості за електроенергію, крім отримання коштів з міського бюджету товариство немає, єдиною можливістю врегулювання проблеми розрахунків з АК «Київенерго» за електроенергію і уникнення загрози відключення об’єктів водопостачання столиці від енергоживлення, є укладання договору реструктуризації заборгованості», — йдеться у листі.

Я. Філатов також зауважив, що створений заступником голови Київської міської державної адміністрації Анатолієм Голубченком «антикризовий» штаб, який мав погашати заборгованість КМДА з «різниці в тарифах» перед АЕК «Київенерго» та ВАТ «АК «Київводоканал», а також погашення заборгованості ВАТ «АК «Київводоканал» перед АЕК «Київенерго» за спожиту на виробничі потреби електричну енергію, не зробив жодного реального кроку.

 

Читайте также по теме