Кличко вимагає у влади Києва розірвати договір з «Київенерго»

Фракція Віталія Кличка «УДАР» у Київраді вимагає розірвати договір між КМДА та «Київенерго», за умовами якого майно міської громади було передано в управління енергетичній компанії.

Про це заявила заступник голови фракції «УДАР» у Київраді Наталія Новак, передав кореспондент ГолосUA.

««УДАР» наполягає на тому, щоби договір був розірваний. Навіть міська влада зізнається, що не має жодних важелів впливу на «Київенерго», бо сьогодні це вже по суті приватна структура. То чому ж тоді ми й надалі дозволяємо компанії-монополісту диктувати свої умови мільйонам киян? З якого дива столичні чиновники заявляють, що «Київенерго» дотримуються узятих на себе зобов’язань? Адже це не відповідає дійсності», – зазначила Н. Новак.

За її словами, у 2007 році між столичною владою та «Київенерго» було укладено договір, відповідно до якого в управління цій компанії передали обладнання, тепломережі, ТЕЦ, інші об’єкти інфраструктури. Натомість «Київенерго» обіцяла визнати себе виконавцем та виробником житлово-комунальних послуг. Однак, як наголосила Н. Новак, до цього часу така істотна умова договору не виконана.

Депутати фракції, як наголосила Н. Новак, наполягають на розгляді цього питання під час однієї з найближчих сесій Київради, адже на переконання членів фракції «УДАР» всі мережі, котрі належать громаді міста, слід передати комунальному підприємству «Київтеплокомуненерго», щоби столиця нарешті встановила контроль над своїми активами й могла ефективно їх використовувати.

Вона також назвала незрозумілим пункт договору про першочергове право «Київенерго» на приватизацію активів територіальної громади міста Києва, адже, за її словами, міська рада не делегувала КМДА жодних повноважень стосовно цього пункту.

Читайте также по теме