ГолосUA
11:54 21/10/2008

Кличко звинувачує Черновецького у зазіханні на землі лікарень

Голова Київської міської державної адміністрації Леонід Черновецький виставляє на приватизацію приміщення медичних закладів в центрі міста.

Про це Голос.UA повідомили у прес-службі Блоку Віталія Кличка.

В наданій заяві йдеться, що першими під гарячу руку мера потрапили Київський міський «Центр здоров’я» по вулиці Володимирська, 29, Центр медичної статистики по провулку Георгієвському, 9 та санаторій «Салют» по вулиці Гоголівській, 26.

«Медики Києва б’ть на сполох – недофінансуванням галузі, відключенням за борги води та електрики мер забирає в них можливість нормально працювати, а приватизуючи приміщення медустанов — скорочує мережу медзакладів, хоча таке скорочення законом заборонено, — заявила заступник лідера фракції Блоку Віталія Кличка у Київраді Наталія Новак.

За її словами, в медичних колах вже подейкують, що влада також кинула око на столичну психоневрологічну лікарню №1, більш відому як «Павлівку». Пацієнтів, які потребують кваліфікованої медичної допомоги під приводом «гуманого ставлення», масово виписують. Лікарі припускають, що Леонід Черновецький вирішив «віддати за договірною ціною в надійні руки» кілька десятків гектарів землі, що під Павлівкою.

Блок Віталія Кличка вимагає від влади припинити знущання над медичними установами та відновити фінансування галузі. Окремим рішенням Київрада має ліквідувати теріторіальні медичні об’єднання.

 

Читайте также по теме