ГолосUA
11:35 04/07/2010

Клінтон донесли про згортання демократії в Україні

Активісти руху "Стоп цензурі!" донесли до держсекретаря США Гіларі Клінтон свою стурбованість згортанням демократії в Україні.

Група представників руху взяла участь у зустрічі Клінтон з громадськими активістами, яка проходила перед її виступом у Київському політехнічному інституті.

Окрім "Стоп цензурі!", в зустрічі взяли участь представники аналітичних центрів і феміністичних організацій.

Рух на зустрічі з Клінтон представляли головний редактор інтернет-порталу "Телекритика" Наталя Лігачова, директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар та директор Інституту медіа права Тарас Шевченко.

Розповідаючи про зустріч з Клінтон, Лігачова повідомила Financial Times: "Ми відчули, що Клінтон і влада США розуміють, що є проблеми, підтримують нашу боротьбу на захист вільної преси і демократії, але не хочуть різко критикувати керівництво України на даний момент".

У свою чергу Сюмар зазначила, що зустріч з Клінтон була протокольною, "для фото".

Вона розповіла, що перед зустріччю з держсекретарем США був круглий стіл з представниками американської делегації: "З її радниками була серйозна розмова, в першу чергу про свободу слова. Там ми власне і донесли свою головну позицію".

"А особисто Клінтон ми розповіли, що існує серйозна загроза свободі слова. На що вона сказала, що підняла це питання на зустрічі з представниками української влади і зробила акцент на необхідності дотримання свободи слова в Україні", — уточнила Сюмар.

За матерфалами: Українська правда 

Читайте также по теме