ГолосUA
14:34 24/09/2008

Ключковський: Якщо є хуацяо китайські, то скоро з’являться хуацяо російські

Як повідомили в прес-службі НУНС, про це сьогодні заявив народний депутат партії “Наша Україна” Юрій Ключковський, коментуючи внесення змін Російською Федерацією до закону про громадянство, які максимально спростили процедуру отримання російськогогромадянсва.

За його словами, “в світі є дві держави, які заохочують подвійне громадянство, — Китай та Російська Федерація”. “Вони намагаються використати це для проведення власних інтересів на території інших держав.”, — сказав депутат.

Політик наголосив, що Україна, як і інші держави повинна чітко фіксувати випадки подвійного громадянства та застосовувати відповідні санкції у вигляді втрати українського громадянства. При цьому він підкреслив, що мова в жодному разі не йде про застосовування репресії відносно таких громадян.

Юрій Ключковський назвав прийняття змін до закону про громадянство проголошенням спеціального статусу для територій колишнього Радянського Союзу та претензією РФ на повну юридичну спадковість від Радянського Союзу, що, на його думку, просто неприпустимо.

Інший представник блоку НУНС, народний депутат Лілія Григорович вважає, що якби Росія спростила процедуру набуття громадянства до подій в Грузії,то очевидно, такий крок не сприймався би так гостро. Але після паспортизації південних осетин і після військового вторгнення Росії на територію Грузії та захист так званих, “своїх громадян”, на її думку, така паспортизація буде скерована, насамперед, проти України. 

Політик зауважила, що, “зараз в Україні, та й не тільки, є багато людей, які народилися ще в Радянському Союзі, тому російську паспортизацію можна вважати новим видом захоплення територій”. На її думку, російська паспортизація незабаром стане такою ж загрозою для світової безпеки, як і тероризм.

 

Читайте также по теме