ГолосUA
12:50 16/06/2010

Клюєв доручив підлеглим не допустити вибухів на складах боєприпасів

Перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв дав доручення відповідним міністерствам і відомствам у зв’язку з підвищенням температури повітря забезпечити проведення профілактичних робіт щодо недопущення повторення катастрофи на складах боєприпасів у Лозовій.

Про це повідомила прес-служба політика.

На засіданні урядового комітету з питань розвитку галузей економіки Андрій Клюєв зазначив, що краще вжити профілактичних заходів, ніж потім рятувати життя і знову евакуювати тисячі громадян. «З цими речами жартувати не можна — вже в червні середня температура трималася вище 30 градусів, і за всіма прогнозами до кінця літа очікується ще більша спека», — заявив перший віце-прем’єр-міністр. За його словами, необхідно прискорити утилізацію боєприпасів.

Як відомо, схожі катастрофи відбулися в 2004, 2005 і 2006 роках на артилерійських складах у Новобогданівці (Запорізька область) і в 2008 році — в Лозовій (Харківська область). /> Андрій Клюєв також доручив Міністерству з надзвичайних ситуацій здійснити системні заходи по всій країні щодо запобігання пожежам, небезпека яких різко зросла через високу температуру.

Нагадаємо, на минулих вихідних в Україні трималася спека: показник температури сягнув +36 градусів за Цельсієм і майже на 1 градус перевищив 64-річний максимум. За прогнозами синоптиків, у наступні два місяці становитиметься дедалі спекотніше.
 

Читайте также по теме