ГолосUA
14:48 22/03/2010

Клюєв хоче натиснути на регіони аби підвищити рівень розрахунків за енергоносії

На поточному тижні буде активізовано роботу з регіонами з підвищення рівня внутрішніх розрахунків за енергоносії.

Про це заявив перший віце-прем‘єр-міністр України Андрій Клюєв, повідомили ГолосUA в прес-службі Кабінету міністрів.

А. Клюєв, посилаючись на дані Міністерства вугільної промисловості, зазначив, що з початку поточного року оплачено менше половини відвантаженого вугілля (з 573,8 млн. грн. оплачено лише 259,3 млн. грн.).

А. Клюєв доручив Мінпаливенерго прискорити роботу із забезпечення запасами вугілля теплових електростанцій. За його словами, через те, що виникає необхідність в імпорті вугілля, уряд повинен відмовитись від посередників та забезпечити централізовані закупівлі через держкомпанію «Вугілля України».

У вугільній галузі достатньо складна ситуація: останнім часом видобуток постійно зменшувався, а план – занижувався, заявив перший віце-прем‘єр. За його словами, практично нічого не вкладалося в розвиток, і тому за останні два роки значно скоротилася кількість діючих лав. А. Клюєв зазначив, що уряд буде вживати заходів та планує врахувати потреби вугільників та інших галузей на їхній розвиток в держбюджеті.

«Ми в терміновому порядку розробимо паливний баланс країни з урахуванням потреб усіх галузей економіки, чіткі графіки ремонту енергетичних потужностей. Адже наші попередники залишали ремонти електростанцій на зиму, тобто на період пікових навантажень, доводили до аварійних зупинок», — сказав він. За його словами, «все це неприпустимо, тому ми вже зараз, як і годиться, розпочнемо готуватися до наступної зими у всіх галузях – від енергетики до житлово-комунального господарства».

 

Читайте также по теме