ГолосUA
14:40 10/11/2010

КМДА не має важелів впливу на “Київенерго”

 

Київська міська державна адміністрація не має ніякого впливу на “Київенерго”.

 

Про це повідомив начальник Головного управління з питань цінової політики Київської міської державної адміністрації Василь Яструбинський в ефірі програми РозворотUA, що є спільним проектом інформагенції ГолосUA та радіо Ера-FM.

 

“Я впевнений, що тепло в киян буде. Інше питання — якою ціною? “Київенерго” 50% + 1% акцій місту в управління не передавало і ми сьогодні не маємо впливу на цю бізнесову структуру. Її 50% акцій перебуває фактично у держави, котра передала її іншим структурам в управління, але не місту”, — сказав він.

 

Посадовець зазначив, що у всьому світі функція теплогенеруючих компаній завершується після того, як вони підвели тепло до будинків. “У нас так історично сталося, що “Київенерго” було передано ряд будинків в управління, тобто там, де знаходяться теплові пункти, не кажучи вже про центральні теплові пункти. Це нонсенс, коли генеруючій компанії передали те, що має належати будинкам. Враховуючи це, “Київенерго” і проводить політику, виставляючи платежі таким чином, що вони не те що киянам, нам, спеціалістам, іноді незрозумілі”, — зазначив В. Яструбинський.

 

За його словами, тарифи на водопостачання та опалення у Києві є найнижчими в усій країні, вони не покривають усіх витрат, тому місто вже виділило близько 4 млрд. грн. на дотацію за ці послуги. “Ці кошти пішли на оплату за газ. З 1 липня поточного року право на затвердження цих тарифів передане Національній комісії з регулювання енергоринку України, а не місту. Нехай держава розбирається зі своїми боргами”, — зазначив В. Яструбинський.

Читайте также по теме