ГолосUA
09:27 08/12/2010

КМДА не встигає розраховуватися з «Київенерго» через накопичення боргу

 

Борг «Київенерго» перед «Газ України» склав 709,390 млн. грн.

Про це повідомили у прес-службі енергокомпанії.

Як розповіли в «Київенерго», зазначений борг залишився після перерахунку 6 грудня 457,7 млн. грн. від Київської міськадміністрації з компенсації різниці між реальними витратами енергокомпанії на виробництво теплоенергії та соціальними тарифами на тепло для населення, які встановила столична влада.

«Черговий раз, тільки-но ми отримали кошти від Київської міської державної адміністрації, одразу переказали їх на рахунки «Газ України». Але питання постійного накопичення боргу залишилось відкритим, оскільки щодоби компанія споживає «теплового» газу на 20 млн. грн. З них приблизно половина – це кошти, які мають компенсувати компанії через встановлені неринкові тарифи на тепло для населення. Тож за нашими підрахунками, вже до кінця року сума по компенсації зросте до 1 млрд. грн.», – заявив фінансовий директор «Київенерго» Михайло Уткін.

Нагадаємо, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов домовився з керівництвом «Нафтогаз України» про відновлення у повному обсязі постачання газу на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 «Київенерго». Тоді ж він заявив, що КМДА планує залучити кредит у 500 млн. грн. на компенсацію тарифів перед «Київенерго». Напередодні через борги без опалення залишилися 2 млн. киян.

3 вересня 2010 року «Київенерго» отримала від КМДА 1 444,774 млн. грн. – компенсацію різниці в тарифах, і в цей же день гроші були переказані на рахунки «Газ України».

Читайте также по теме