ГолосUA
10:55 02/10/2008

КМДА обіцяє розрахуватися з «елітниками» за 3 роки

Київська міська державна адміністрація затвердить відшкодування постраждалим від афери «Еліта-центр» на своїй сесії 16 жовтня, — повідомив кореспондент Голос.UA.

За це проголосували всі присутні депутати, яким на розгляд були представлені 2 варіанти рішення — авторства урядової комісії та Київради.

Після 1.5-годинного обговорення було вирішено затвердити до 10 жовтня порівняльну таблицю цих проектів.

Проекти рішень передбачають, що повністю відшкодувати збитки постраждалим від "Еліта-центр" вдасться за 3 роки. На сьогодні будуються 500 квартир в 4 будинках

Крім того, депутати звернулись до Верховної Ради з проханням прийняти спеціальний закон з вирішення проблеми. У даному зверненні йдеться про те, що Київрада занепокоєна відсутністю належного контролю над розробкою і залученням законодавчих актів, які направлені на протидію шахрайським діям з коштами громадян під час будівництва житла. "На загальнодержавному рівні вісутній дієвий механізм захисту прав громадян, які вже стали жертвами шахрайських дій"- йдеться в зверненні. 

Крім того, в документі відзначається, що рішення питань з предоставлення допомоги постраждалим інвесторам перекладається на органи місцевого самоврядування, хоча у відповідності з Цивільним кодексом — це функція держави. 

Київрада вважає, що крім удосконалення нормативно-правової бази на загальнодержавному рівні з даного питання кінцеве вирішення проблем постраждалих від "Еліта-Центр" можливе тільки за умови прийняття спеціального закону з цього питання, який має визначати повноваження органів державної влади і місцевого самоврядування в процесі вирішення цих проблем.

Всього від афери потерпіли 1759 осіб.

 

Читайте также по теме