ГолосUA
12:02 24/06/2010

КМДА обіцяє, що у кожному новому будинку буде квартира для двірників

керівництво Київської міської державної адміністрації спільно з представниками Міністерства з питань регіонального розвитку та будівництва України урочисто відкрили новий житловий будинок на 168 квартир по вулиці Поліській, 28-б />  
Про це повідомили у прес-службі КМДА.

Загалом ключі від однокімнатних (84), двокімнатних (42) та трикімнатних (42) квартир отримали 168 родин черговиків різних категорій.

Зокрема, 36 квартир – соціальне житло для черговиків соціального обліку, 120 квартир – за програмою 70х30 (одна багатодітна родина, родини учасників та інвалідів ВВв, родини учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, родини працівників МВС, інші пільгові категорії та черговики загальної черги), та 12 квартир – безкоштовні, для черговиків квартирного обліку – інвалідів з порушеннями опорно-рухового апарату, інваліди загального захворювання (УТОГ, УТОС), параолімпієць, науково-педагогічний працівник тощо.

Власне житло у будинку також отримала двірник, яка слідкуватиме за чистотою у будинку та прибудинкової території.

«Ми домовились, що у кожному новому будинку буде виділятися житло двірнику, який у цьому ж будинку і працюватиме. Таким чином двірники, як і мешканці, будуть зацікавлені у тому, щоб у їхньому дворі було охайно і прибрано», – зауважив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Він також відзначив, що особливістю новобудови є автономна котельня, яка буде забезпечувати будинок постійним теплом і гарячою водою. Анатолій Голубченко зауважив, що закупівля і установка необхідного обладнання коштувала 1 млн. 200 тис. грн., тоді як енергетична компанія «Київенерго» запропонувала за свої послуги з підключення будинку до тепло- і водопостачання та виконання умов підключення – 12 млн. грн. Натомість мешканці будинку стали повноправними господарями, і маючи власну котельню можуть встановлювати і регулювати потрібну температуру.

Нагадаємо, станом на 01.01.2010 на черзі квартирного обліку в м. Києві перебувало 115300 сімей. До кінця поточного року для черговиків квартирного обліку будуть введені в експлуатацію ще 4 житлових будинки загальною площею 26,8 тис. кв. м. на 386 квартир, які споруджуються за програмами 60х40 та 70х30.

 

 

Читайте также по теме