ГолосUA
08:53 11/02/2011

КМДА подала на розгляд Київради три проекти міських цільових програм

Київська міська державна адміністрація розробила та подала на розгляд Київраді три проекти міських цільових програм на 2011-2015 роки: «Турбота. Назустріч людям», «Соціальне партнерство», «Діти столиці».

Планується, що це дасть змогу вирішити невідкладні питання соціального захисту незаможних киян, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко, передала прес-служба Київської міської ради.

«Ці програми передбачають збереження таких традиційних напрямків соціальної підтримки мешканців Києва, як надання адресної матеріальної допомоги, оплата навчання пільгових категорій студентів в університеті «Україна», забезпечення інвалідів міста засобами реабілітації, харчування одиноких непрацездатних громадян, безкоштовний проїзд пенсіонерів та інвалідів міста, які не мають такого права згідно з чинним законодавством тощо. Усі ці напрямки будуть профінансовані, незважаючи на вкрай обмежений фінансовий ресурс бюджету столиці», – зазначив Р. Крамаренко.

За його словами, порівняно з минулим роком, збільшені видатки на окремі найбільш пріоритетні та соціально важливі напрямки. Зокрема, вдвічі збільшені видатки на оздоровлення ветеранів війни й праці м. Києва, майже на 40% – на фінансову підтримку громадських організацій ветеранів та інвалідів, діяльність яких має соціальну спрямованість; майже на 20% – на фінансування заходів, пов’язаних з подоланням дитячої бездоглядності та безпритульності.

Читайте также по теме