ГолосUA
09:42 03/03/2010

КМДА подасть до суду на «Нафтогаз» якщо обсяги подачі газу для «Київенерго» будуть знижуватись

Київська міська державна адміністрація звернеться з позовом до прокуратури та суду на «Нафтогаз» якщо обсяги подачі газу для «Київенерго» будуть знижуватись.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко під час розширеної колегії міської адміністрації, передав кореспондент ГолосUA.

«Якщо вони це будуть робити, ми звернемося до прокуратури та суду. Не має права ніхто порушувати домовленостей у односторонньому порядку», — заявив перший заступник голови КМДА.

За його словами, у жовтні 2009 року між КМДА, «Київенерго» та «Нафтогазом» був підписаний спільний меморандум, відповідно до якого «Нафтогаз» зобов’язувався не обмежувати подачу газу до «Київенерго» до 1 травня 2010 року.

А. Голубченко запевнив, що КМДА та «Київенерго» неухильно виконують свої зобов’язання і у «Нафтогазу» немає ніяких підстав для обмеження поставок газу до «Київенерго». Разом із тим, А. Голубченко додав, що скорочення обсягів поставок газу не вплинуло на температурний режим.

Окрім цього, посадовець зазначив, що різниця між встановленими тарифами та економічно обгрунтованими витратами на виробництво теплоенергії буде порахована до 1 травня, і лише після цього буде складений план погашення виплат за газ до кінця 2010 року.

К. Коваленко

Читайте также по теме